May 28

E de-a rasul plansul cu respectarea legilor…

E de-a rasul plansul cu respectarea legilor…

Parca nici nu mai stii ce sa crezi ca se intampla in tara asta. Sunt atat de multe chestii care se invart in jurul nostru incat ai crede ca lucrurile bune nu mai exista si pentru noi sau poate ca noi, oamenii onesti nu prea intelegem ce se intampla. Si nu cred ca mai este cazul sa amintim despre conflictele ce apar in fiecare zi, caci in acest articol vom trata un conflict ceva mai vechi, dar care se pare ca inca nu si-a gasit rezolvarea potrivita si optima pentru cei ce se simt nedreptatiti.

Si cred ca pentru o mai buna informare ar trebui sa vedeti mai multe date in acest articol, dar si pe aceasta pagina de facebook. Pentru inceput ar fi indicat sa va spunem ca una dintre problemele ce momentan nu are o solutie fiabila este vorba de conflictul dintre firmele de taximetrie ce nu platesc taxe si impozite catre stat si firmele care respecta intocmai legea. Mai exact lucrurile sunt destul de complicate si am putea spune mult mai complicate decat ni le putem imagina.

Si cum era mai rau, tipul acela de firme gen Uber, ce nu isi plateste taxele catre stat, duce o campanie de denigrare a acelor firme respectabile de taximetrie ce isi achita luna de luna toate taxele catre stat. Si oricat de bizar si de ciudat ni se pare acest lucru trebuie sa spunem ca lucrurile sunt mai rau decat ni le putem imagina. Si nu stiu de ce, dar cred ca doar intr-o tara ca a noastra se poate intampla ca cei care respecta legea sa aiba probleme din cauza acelora ce nu pun pret pe sistemul de referinta al statului.

Ar putea fi extraordinar de bine daca cei ce au putere si pot sa ia o decizie cu privire la aceasta ar face acest lucru mult mai repede. S-ar putea spune ca pentru o astfel de chestiune deciziile ar trebui sa se ia mult mai rapid si intr-un mod mult mai corect decat s-au intamplat lucrurile pana acum. Sunt curioasa cam cati dintre noi inteleg ca ceea ce se intampla in jurul nostru cu privire la aceasta problema nu este intocmai bine nici pentru tara, nici pentru contribuabilii ei. Si pe de alta parte ar trebui sa ne gandim si la faptul ca majoritate oamenilor, in special cei care isi platesc impozitele si care respecta legea se simt constransi si neindreptatiti.

‚Äč