Pisicile te pot baga in bucluc

Posted by

Cred ca cu totii ati auzit de firmele care se ocupa cu relocarea sau cu mutarea mobilei dintr-o locuinta intr-o alta localitate, alt oras sau chiar in strainatate. Aceste firme de profil isi ofera serviciile celor interesati si te ajuta sa sortezi, impachetezi, depozitezi obiectele personale si mobila. Nu am fost pusa intr-o situatie in care sa fie necesar sa ma mut si sa-mi duc lucrurile in alta locatie, dar nu se stie niciodata cand vreau sa fac si acest pas. De ce spun asta? Locuiesc intr-un apartament destul de mic, doar eu, ce e drept, dar am si doi patrupezi destul de mari si ma gandesc pe viitor sa ma mut intr-o locuinta, o casa cu curte.

Legat de firmele de depozitare mobila, mi-a trecut prin cap ideea de a apela la o societate cu acest profil, care sa ma ajute sa imi stochez cateva bunuri, asta pentru o perioada nu foarte mare de timp, ca sa mai eliberez din spatiul care ramane din ce in ce mai putin, din apartamentul meu. Nu cred ca este o idee rea si consider ca ma poate scapa de unele neplaceri, pana imi mai aranjez lucrurile in spatiul personal. Mari batai de cap, defapt, imi dau cei doi companioni, pe care am vrut sa ii duc la tara, dar nu au fost prea incantati.

In acest sens, un prieten mi-a povestit o intamplare amuzanta de acum cativa ani de zile, cand a apelat la serviciile unei firme de depozitare mobila. Pentru ca a vrut ca planul sa ii iasa perfect, s-a gandit ca este cel mai bine ca sa supravegheze intreaga operatiune de la inceput pana la sfarsit, fiind sceptic in privinta profesionalismului echipei respective care s-a ocupat de mutare. La fel ca mine, mare iubitor de animale, a avut un caine de talie mare, deloc prietenos de fel, mai ales cu pisicile. Cand s-a pus problema sa isi mute mobila si sa fie depozitata in camion, exact cand echipa a ridicat o canapea, de acolo a tasnit o pisica.

pisica si mobilier

Amuzant a fost faptul ca cei angajati in debarasarea casei nu au bagat prea mult in seama pisica care tocmai ce a iesit din camera si si-au vazut de treaba, pana cand, pe scari, aceasta a inceput sa alerge de sus in jos deoarece catelul prietenului meu a luat-o la fugarit. Si bineinteles ca acest lucru a avut si urmari. Unul dintre oamenii din echipa s-a dezechilibrat oarecum si a dat drumul mobilierului din maini, lasandu-l sa cada liber. Acest lucru l-a facut si partenerul celui in cauza, pentru ca evident ca nu putea sa sustina el toata greutatea. Canapeaua, deci, a picat pe scari si a ajuns la baza scarilor, cu picioarele rupte si cu pernele imprastiate isi si colo.

Vizualizand toata intamplarea, initial mi s-a parut amuzanta, pana in momentul cand m-am gandit si eu ca, daca vreau sa apelez la o firma de depozitare mobila, trebuie sa am mare grija si de alte aspecte, cum ar fi acesti musafiri nepoftiti ca pisicile. Mai mult, chiar am o vecina in bloc care are cateva pisici foarte indraznete, care se pot furisa pe usa cand nici nu ma astept.