Nu te mai chinui ca oricum nu poti sa iesi

Posted by

Se intampla ca la bunica la tara, una din scurtaturile catre satucul alaturat este chiar prin cimitirul satului. Traversezi cimitirul si de acolo drept pe camp in 10 minute ajungi in satul vecin.

Cu timpul, cimitirul s-a umplut si asfel pe locul unde era vechea poteca a aparut prima groapa. Groparul, fiind om harnic si la casa lui, si stiind ca maine urmeaza o inmormantare s-a apucat de cu seara sa sape groapa pentru inmormantarea de a doua zi.

La tara, stiti cum e, mai dai o dusca, se face 1-2 noaptea si clatinandu-te pe picioare pleci spre casa. Asa pleaca si Ion, personajul nostru din aceasta povestire. Nestiind de groapa nou sapata si mai ales fiind noapte ajunge sa cada in ea. Se chinuie sa iasa vreo ora si vazand ca nu reuseste se aseaza linistit intr-un colt gandindu-se ca dimineata il gaseste cineva si il ajuta sa iasa. Pe la 5 dimineata un alt consatean aburit de aburii alcolului se gaseste sa scurteze drumul spre casa prin cimitir. Si bineinteles ca ajunge si el in gropa. Ca tot omul incearca sa iasa, la care Ion ii zice cu o voce calma: No, nu te mai chinuii ca oricum nu poti sa iesi. Acesta se sperie, si in cateva secunde reuseste sa iasa din groapa si sa fuga speriat acasa.

A doua zi dimineata, toata lumea se amuza de intamplarea cu groapa din cimitir si cu sperietura trasa de consateanul lui Ion.