Alegerea cu atenție a hainelor când mergi să schiezi te ferește de răceli

Posted by

Când cumpărați o pereche de pantaloni ski pentru bărbați, lucrurile pe care trebuie să le aveți în minte sunt cam aceleași ca și în cazul unei geci destinate sportului alb: impermeabilitate și respirabilitate, adică un confort cât mai bun.

Nu te duce la schi îmbrăcat cu blugi!

Deși mai vedem uneori prin stațiunile montane din țara noastră câte un ins care vine pe pârtie în blugi, este cea mai proastă alegere pe care o poate face, deoarece la altitudine, chiar dacă inițial vremea este foarte însorită, soarele strălucind cu putere, după foarte scurtă vreme condițiile meteo se pot modifica radical, temperatura poate ca să scadă sub limita înghețului, iar respectivul să simtă pe pielea proprie ce înseamnă să vii pe pârtia de schi fără haine potrivite.

Alături de protecția împotriva umidității exterioare, o pereche bună de pantaloni de ski ar trebui să mai fi realizați din materiale din niște materiale extrem de flexibile, pentru a nu jena mișcările pe care schiorul le face. Iar acest lucru e valabil atât pentru echipamentul destinat celor care de-abia și-au pus pentru prima oară schiurile în picioare, pentru cei un pic mai avansați, ca să nu mai vorbim de aceia care sunt schiori cu vechime pe pârtiile din țară și din străinătate.

Un costum de schi format din două piese (pantaloni și geacă de ski) trebuie să fie neapărat ușor, deși confortabil deoarece are capacitatea de reține căldura corpului uman.

dintr-un material care la prima vedere pare extrem de subțire, dar trebuie avut în vedere că, dintr-un anumit punct de vedere, un costum special de acest gen poate fi comparat cu un al doilea strat de piele, de aceea el va fi strâns pe trup, pentru a nu stânjeni mișcările. Iar căldură corpului va fi emanată din plin, deoarece schiatul, chiar dacă ești din categoria începătorilor, este extrem de solicitant: trebuie executate diverse mișcări complexe, plus că apar și căzăturile de rigoare, de care nimeni care și-a pus schiurile în picioare pe o pârtie nu e scutit.

Cu cât aceste valori de etanșeitate și respirabilitate sunt mai ridicate, cu atât e mai bine. Evident, prețul de achiziție va fi și el pe măsură, dar merită cu prisosință, dacă sunteți cu adevărat pasionat de acest frumos sport de iarnă.

Decât să dai banii la doctor, mai bine cumpără un echipament de ski adecvat!

Specialiștii consideră că, pentru început, niște pantaloni de ski cu un indice de 8.000 mm impermeabilitate este destul de bun. Pentru respirabilitate se merge tot cam pe aceeași valoare.

Indiferent de ofertele pe care le veți întâlni la pantalonii de ski în această perioadă, nu vă aruncați orbește să cumpărați primul produs de acest gen întâlnit pe net, fără a studia cu atenție fișa tehnică a produsului, deoarece s-ar putea ca să aveți surpriza că v-ați ales cu un articol vestimentar nepotrivit, prin care trece apa din exterior spre interior ca prin sită și în care transpirați mai mult decât ar trebui, lucru ce o să vă facă să tremurați copios când afară e ger, ba chiar și să răciți grav. Clar e mai bine ca să dați ceva mai mulți bani pe un echipament de ski bun, decât pe consultațiile la medic și leacuri farmaceutice, nu-i așa?