Aparatul dentar, un prezent trecator, pentru un viitor zambet permanent!

Posted by

Iti doresti un zambet cuceritor, dar aliniamentul dintilor nu te ajuta prea mult in acest deziderat?

Din fericire, tratamentul ortodontic poate corecta aceste imperfectiuni, prin purtarea unui aparat dentar potrivit cazului tau. Daca pana nu demult vizibilitatea aparatului ii facea pe multi pacienti sa se simta stanjeniti in relationarea cu ceilalti, modelele moderne de aparate nu mai lasa loc acestui sentiment.

Desigur, frumusetea cere si unele mici sacrificii, dar, cu siguranta, rezultatul final va merita tot efortul depus. Multi pacienti se gandesc la impactul aparatului asupra vietii lor sociale, la felul in care vor fi priviti de cei din jur si la glumele care s-ar putea isca pe acest subiect. Nu de putine ori, insa, s-a demonstrat ca lipsa de incredere in sine duce, de fapt, la interpretari eronate din partea pacientilor, purtarea unui aparat dentar, disponibil si in clinica stomatologica dentalexcellence.ro, fiind un lucru absolut firesc.

Acest dispozitiv poate deveni cel mai bun „prieten” al tau, pe o perioada cuprinsa intre 6 luni si 2 ani, in functie de distanta de deplasare a dintilor, de complexitatea situatiei, de varsta, precum si de tipul de aparat folosit. Medicul ortodont va estima cel mai bine durata necesara purtarii aparatului si iti va fi alaturi pe tot parcursul tratamentului, cu sfaturi utile, pentru a avea o experienta cat mai placuta. Presiunea aplicata de acest dispozitiv asupra dintilor va duce in timp la alinierea corecta a acestora si la obtinerea zambetului de star de cinema, la care ai visat.

Cand sa apelezi la un aparat dentar?

Asadar, te poti baza pe noul tau partener si iti poti pune toata increderea in capacitatile sale de a-ti oferi o dantura impecabila. Apeleaza la ajutorul acestuia daca te afli in una din situatiile urmatoare:

  • Dintii sunt inghesuiti sau au crescut intr-un unghi diferit fata de cel normal;
  • Auzi un sunet in zona articulatiei cand mesteci sau dintii „calca” stramb;
  • Iti musti obrazul sau iti atingi bolta palatina in mod constant;
  • Intampini dificultati in masticatie;
  • Vrei sa iti imbunatatesti aspectul estetic.

Daca copilul tau si-a pierdut dintisorii de lapte prea devreme, iar dintii definitivi au erupt prea tarziu, adu-l la o consultatie si cere parerea medicului specialist. La recomandarile sale, vei opta pentru un aparat dentar potrivit micutului tau. Prin aplicarea unui tratament corespunzator inca de la inceput, vor fi evitate problemele dentare grave ce ar putea sa apara odata cu trecerea timpului.

aparat dentar

Ce aparat dentar ti s-ar potrivi?

In prezent, exista o gama bogata de modele de aparate dentare, pornind de la cele fixe la cele mobile, de la vizibile la invizibile. In functie de fata dintelui pe care sunt lipite bracketurile, dispozitivele utilizate in tratamentele ortodontice pot fi vizibile – amplasate pe fata vizibila a dintilor si folosite in marea majoritate a situatiilor sau invizibile – lipite de fata interioara a dintilor si folosite foarte rar, in cazul in care se tine foarte mult la estetica zambetului in cursul tratamentului.

Materialul din care sunt confectionate bracketurile impart aparatele dentare fixe in mai multe categorii, precum: metalice, din safir sau ceramice. Aparatele dentare metalice sunt cele mai solicitate. Au un pret foarte accesibil, iar durata de tratament este, in general, mai scurta decat in cazul folosirii altor tipuri de aparate dentare. Acest tip de tratament este recomandat indiferent de varsta, rezultatele obtinute fiind excelente.

Aparatul mobil functioneaza perfect in cazul copiilor. Poate fi personalizat in diverse culori, pentru a fi mai usor de acceptat de catre prichindei, iar in anumite situatii poate fi purtat doar pe timpul noptii.

Apeleaza la un aparat dentar pentru un zambet frumos si sanatos!