Pune-te inapoi pe „roate”! Cauciucuri ATV, cu livrare in maximum 24-48 de ore!

Posted by

Vehicul potrivit pentru orice tip de suprafata, ATV-ul este utilizat cu precadere pe drumurile accidentate, dificile. Aceasta expunere permanenta la conditii vitrege de drum implica utilizarea unor echipamente foarte rezistente. Odata initiat in lumea ATV-urilor, orice pasionat va cauta sa simta tot mai des senzatiile tari pe care doar acest vehicul le poate oferi.

Pentru ca acest lucru sa fie posibil in conditii de maxima siguranta, este esential ca ATV-ul pe care il utilizezi sa beneficieze de cauciucuri solide, in stare perfecta de functionare. Daca ai ramas fara cauciucuri ATV si vrei o solutie rapida, trebuie sa stii ca lucrurile se pot rezolva rapid. Iata ce trebuie sa stii si sa faci!

Cand trebuie sa inlocuiesti setul de cauciucuri ATV?

Cauciucurile joaca un rol foarte important in viata si functionarea oricarui ATV. Este foarte important sa folosesti intotdeauna piese de calitate, așa cum sunt cele de pe generalmotor.ro, care sa corespunda specificatiilor modelului pe care il detii. Cauciucurile sunt definite de trei criterii esentiale, dupa cum urmeaza:

  • dimensiune – majoritatea variantelor de cauciucuri ATV au dimensiuni intre 24 si 26 inci inaltime si jante de 12 inci. Marimea variantelor pe care le alegi poate sa depaseasca dimensiunea standard cu maximum doua numere. In cazul in care alegi dimensiunea nepotrivita, vor aparea probleme la nivelul directiei. In plus, dimensiunea indicata de producator este cea impusa si prin legislatia romana.
  • greutate – este necesar sa alegi pneuri care sa poata fi suportate de motorul ATV-ului tau. Daca sunt prea grele, anvelopele risca sa ingreuneze procesul de transmisie. Urmeaza indicatiile din manualul de utilizare si opteaza pentru versiunea potrivita de greutate.
  • aspect – in functie de modul in care este decupata suprafata exterioara a anvelopelor, acestea pot face fata mai bine sau mai putin bine diverselor tipuri de teren pe care le-ai putea folosi. Este important sa investesti in pneuri compatibile cu terenurile pe care stii ca vei utiliza ATV-ul.

In ceea ce priveste perioada optima de schimbare a pneurilor, aceasta nu este atat de clar definita, precum in cazul autoturismelor. De regula, cauciucurile se schimba atunci cand s-au uzat, nu in functie de perioada anului. De asemenea, trebuie sa se tina cont si de tipul de teren pe care vrei sa iti folosesti ATV-ul.

De pilda, daca iti doresti cauciucuri speciale pentru teren noroios, ai posibilitatea sa le achizitionezi in mod separat. Totodata, poti opta si pentru populara varianta all terrain, adica acele anvelope care pot fi folosite pe orice suprafata, multumita flexibilitatii de care dau dovada.

Cel mai important lucru de care trebuie sa tii cont atunci cand cumperi cauciucuri ATV este reprezentat de seriozitatea magazinului la care apelezi. Odata ce ai ales modelul de care ai nevoie, trebuie sa ai certitudinea ca intri in posesia anvelopelor cat mai rapid.

Pe GeneralMotor.ro gasesti o gama foarte variata de cauciucuri ATV din care poti sa alegi exact tipul de care ai nevoie. Poti tria optiunile in functie de greutate, dimensiuni si design si poti beneficia si de livrare rapida, in asa fel incat sa intri in posesia pieselor in maximum 48 de ore, oriunde in Romania. Alege produse si servicii calitative si fii mereu in siguranta pe ATV-ul tau!