Ce crezi ca se poate intampla daca nu supraveghezi copii?!

Posted by

Nu stiu daca vreodata ai avut tentativa sa iti lasi copiii singuri cateva ore prin casa nesupravegheati. Daca totusi ai avut sansa sa ii lasi singuri probabil ca stii deja cu ce te confrunti si nu mai este cazul sa iti povestim noi ce te asteapta in astfel de situatii. Bineinteles mai sunt parinti care spun ca micutii lor nu ar fi in stare sa realizeze prostioare, mai ales in cazul in care acestia par cei mai cuminti in preajma parintilor lor.

Dar cu toate astea comportamentul copiilor se schimba deseori cand parintii, adultii nu sunt acasa. Mai ales in cazul in care sunt lasati singuri ore in sir, fara sa ii viziteze cineva si fara sa le atraga atentia vreo persoana. Printre multe altele ar trebui spus ca cele mai dificile situatii sunt acelea in care ii gasesti pe cei mici loviti, zgariati sau chiar mai rau la spital, ceea ce nu este de dorit.

Insa daca totusi aveti curaj sa-i lasati singuri, poate ca la un moment dat o sa va treziti cu locuinta inundata, geamuri sparte sau obiectele valoroase de prin casa sparte. Ce-i drept nimeni nu poate stii ce ascunde mintea unui copil, chiar daca pare a fi cel mai cuminte si chiar daca senzatia pe care tu o ai despre el, despre faptul ca il cunosti este una destul de pozitiva. In realitate lucrurile nu sunt chiar asa cum ni le dorim noi.

Mai cu seama ca majoritatea dintre acestia par a fi nazdravani mai ales atunci cand dispar mamica si taticul. Sau poate ca asa fac doar o buna parte dintre copii. Pe de alta parte lucrurile nu se schimba intr-un sens prea bun daca toata ziua va certati micutii sau ii avetizati sa nu realizeze anumite lucruri. Cel mai bine ar fi ca in loc de cearta sa aveti suficienta rabdare si sa-i indrumati.

Stiu ca pentru a face acest lucru uneori ai nevoie de foarte multa rabdare si stapanire de sine, dar in timp si cu putina migala veti reusi sa-i faceti pe cei mici sa aiba un comportament adecvat varstei lor si cel mai important sa nu se raneasca atunci cand sunt singuri. Prin urmare fiecare stie ce are mai bine de facut in legatura cu odraslele lor, doar ca anumite lucruri nu se pot schimba cu una cu doua chiar daca cei mici par cei mai cuminti copii din intreaga planeta. Sau poate cine stie intr-o zi o sa va treziti ca ai vostri micuti o sa faca lucrul de mai jos.