Citeste articolul despre tulburare bipolara: ce trebuie sa stii despre aceasta afectiune?

Posted by

Citeste articolul despre tulburare bipolara pentru a evita situatii neplacute, in care intreaga ta viata sa fie amenintata! Pentru a-si proteja sanatatea, oamenii trebuie sa fie cat mai bine informati in legatura cu tipurile de afectiuni la care sunt expusi, mai ales in conditiile in care au un trai agitat, iar zi de zi incearca sa intreprinda mai multe activitati decat le permite forta psihica si fizica.

Nu putini sunt cei care, fie de teama, fie din ignoranta nu au apelat la ajutor specializat atunci cand era cazul si au ajuns in situatii extrem de complicate, pentru care au nevoie de luni intregi de terapie si medicatie speciala!

Ce este tulburarea bipolara?

Pentru inceput, important de mentionat este faptul ca tulburarea bipolara este o afectiune psihica, deseori caracterizata de episoade alternative de depresie, episoade maniacale, respectiv episoade hipomaniacale.

Indivizii prezinta incapacitatea de a distinge intre momentele care fac trecerea de la fericire la tristete si nu mai au nici posibilitatea de a tine cont de persoanele din jur. In cele mai grave dintre cazuri, se poate ajunge inclusiv la tentative de suicid.

Care sunt cauzele ce conduc la aparitia tulburarii bipolare?

In ciuda tuturor studiilor realizate in domeniu, medicii nu au reusit inca exact sa identifice cauzele care conduc la aparitia tulburarii bipolare. Cert este, insa ca aceste afectiuni apar in momentul in care substantele chimice din creier sunt fluctuante si influenteaza in mod negativ comportamentul indivizilor. Situatiile devin si mai dificile atunci cand tinerii, atrasi de mirajul anturajului in care se afla, incep sa consume substante interzise.

Categorii de persoane predispuse la tulburari bipolare

Cei mai multi dintre pacientii diagnoticati pana acum cu tulburare bipolara au varste cuprinse intre 15 si 30 de ani. Deocamdata nu s-a putut observa un factor dominant in functie sexe, atat femeile, cat si barbatii fiind subiecti iminenti care pot dezvolta aceasta afectiune.

Medicii sustin, insa ca indivizii care au deja in familie rude cu aceasta tulburare sunt mult mai predispuse la dezvoltarea aceluiasi timp de afectiune decat persoanele in al caror arbore genealogic nu exista cazuri similare.

Diagnosticare

Din cauza faptului ca foarte multe dintre simptomele tulburarii bipolare sunt aseamanatoare cu cele ale depresiei, diagnosticarea este si mai grea pentru medici. Ei trebuie sa excluda, rand pe rand toti factorii care ar putea sa cauzeze schimbarile bruste de dispozitie la pacientii pe care le au, iar ulterior sa le recomande acestora analize cu ajutorul carora sa isi dea seama daca indivizii sufera sau nu de afectiuni neurologice. In general, psihiatrii stabilesc diagnosticul pe baza istoricului medical al persoanelor care vin la ei, dar si pe baza experientelor pe care le descopera de la fiecare individ in parte.

Citeste articolul despre tulburare bipolara: acesta este sfatul pe care specialistii il dau persoanelor care vor sa afle cat mai multe detalii despre una dintre cele mai populare afectiuni ale secolului al XXI-lea. Atunci cand sunt in cunostinta de cauza, indivizii isi pot recunoaste simptomele din timp si pot impiedica avansarea bolii!