Cum sa iti deschizi afacerea perfecta?

Posted by

Se duce intr-o buna zi zi Bula la rabin spunandu-i ca vrea sa isi deschida o afacere si ca are nevoie de un sfat. Rabinul se uita la el, il masoara din cap pana in picioare si il intreaba:

– Pai si ce afacere vrei sa deschizi tu mai Bula?
– Sti pe Strula, ca are afacerea aia cu salopete elegante, pare sa ii mearga foarte bine si sa gastige foarte bine din ele, in plus ca lumea cumpara salopetele pentru ca sunt si practice si sunt pretabile la orice fel de eveniment.
– Da, dar el are ceva ani de experienta in spate si nu e chiar asa simplu precum crezi tu, dar in fine, la ce fel de afacere te-ai gandit?
– Pai vezi tu stimate rabin, nu prea m-am gandit ca daca ma gandeam nu mai eram aici la matale sa te intreb despre asta si alergam deja sa deschid afacerea.
– Pai ce sti tu sa faci cel mai bine?
– Pai sa pun potcoave la cai si la camile, dar asta nu prea merge, sunt destul de multi pe piata care fac asta si piata e supra aglomerata.

Sta rabinul ce sta, se gandeste si ii spune. „Vezi tu mai Bula, la noi in oras nu e nici un restaurant,  cred ca o astfel de afacere ar fi foarte potrivita pentru tine, cred ca ai avea clientii destui si cred ca ti-ar merge foarte bine.

Sta Bula putin pe ganduri, ii multumeste rabinului si pleaca sa-si constriasca noua afacere.

Trece o vreme si la un momemt dat pe o strata se reintalneste rabinul cu Bula.

– Ia zi Bula, merge afacerea cu restaurantul sau nu merge.
– Pai nu stiu, ca nu am mai deschis nici un restaurant.
– Dar ce ai facut?
– Am deschis o frizerie…
– Apai nu inteleg, tu nici nu sti sa tunzi si in plus mai sunt alte 5 frizerii deschise la noi in oras, asa ca de ce ai face o astfel de alegere.
– Pai vezi tu rabine, faptul ca mai exista inca 5 arata clar ca exista cerere pe piata si ca mai e loc si de a sasea. Am angajat un frizer si totul merge de minune, si imi raman bani pe care ma gandesc sa-i investesc intr-o noua afacere.