Farse la locul de munca

Posted by

Mi-am spus ca astazi trebuie sa-mi fac mai mult curaj si sa incerc sa vorbim putin si despre ceea ce ne poate durea cel mai rau. Aaaaa, si nu te gandi la prostie, in general, ci mai degraba, voi aminti de lipsurile, pe care din pacate le avem. Dar, pentru ca nu vreau sa duc totul intr-un ton atat de trist si de gri, am sa incerc, pe cat posibil, sa vorbim putin despre partea amuzanta a lucrurilor.

Cred ca fiecare dintre voi a trecut printr-o farsa sau doua la locul de munca, oricat de mica sau lipsita de importanta ar fi fost aceasta. Si pentru ca de foarte mult timp nu am mai facut nici un fel de farsa, ma gandeam sa pun un plan in derulare pentru fratele meu de acasa, caci tot se plange el de joburi in strainatate. Nu stiu ce l-a gasit de isi doreste atat de mult sa plece, caci aici, cel putin el, are un loc de munca stabil.

Si, desi, nu vrea sa recunoasca acest lucru, locul lui de munca prezinta mult mai multa siguranta si stabilitate decat al meu. Nu ca eu m-as plange, caci ma descurc foarte bine, dar nu ii inteleg deloc motivele pentru care el spune in permanenta ca vrea sa plece. M-am gandit deseori ca poate o vrea sa plece, pentru ca s-a saturat sa stea acasa, sau poate ca ai mei au devenit prea plictisitori pentru el.

Ar mai fi si acea varianta a spatiului, ca nu ii mai convine si ca isi doreste ceva mai mult. Sau pur si simplu orgoliul lui prostesc din ultima perioada. Eu m-am gandit sa vin cu o propunere pentru el si s-ai spus sa-si caute locuri de munca in Craiova, Iasi sau de ce nu Timisoara ca sunt orase mult mai indepartate de casa si, astfel, poate ii pleaca si lui acea idee de a pleca in strainatate.

Nu stiu cat de buna poate fi ideea mea, dar cred ca merita incercata, mai ales ca nu am nimic de pierdut de pe urma ei. Dar de farse tot nu vreau sa scape. Macar acum, cand este prin preajma mea sa am si eu, pe cine chinui, caci dupa ce va pleca voi ramane din nou singura. Si pentru ca vreau sa rad in hohote m-am hotarat sa las si aici, cateva din farsele care se pot intampla la birou.