La ce folosesti rotile din poliamida?

Posted by

Nu stiu cum se face de-al meu nepotel numai de prostii se tine. De foarte multe ori am incercat sa-l invat anumite lucruri, dar si sa indrept o parte din comportamentul lui. Numai ca de fiecare data cand incerc sa fac acest lucru cineva se opune si in loc sa iasa ceva bun imi iese totul pe dos.

Pe de alta parte dupa ultima isprava parca nici nu mai imi vine sa mai spun ceva. Si totusi stiu sigur ca daca mi-ar cere ajutorul i-as ajuta cu cel mai mare drag. Si pentru ca am amintit de ajutor, ei bine, de data aceasta mama lui s-a hotarat sa-mi ceara sfatul.

Ideea in sine era sa o ajut sa gaseasca roti din poliamida. Am fost curiosa si am intrebat-o de ce astfel de roti si ce are de gand sa realizeze cu acest produs. Pe de alta parte curiozitatea mea cea mare era sa stiu de ce are nevoie de roti. De fapt in mod cert este vorba despre dracusorul ala mic.

Sigur a mai stricat el ceva prin casa, iar mama lui, fiind o fiinta protectoare vrea sa-l apere de furia tatalui. Daca ar fi sa ma intrebati pe mine, sincer l-as lasa pe micut sa se descurce in fata tatalui sau. Poate in acest mod va invata si el sa fie putin mai ordonat si in acelasi timp mai cuminte.

Dar curiozitatea mea nu s-a oprit aici. Oare de ce are nevoie verisoara mea de roti din poliamida si ce naiba este poliamida, caci eu pana acum nu am dat peste acest cuvant. Pana la urma am incercat sa gasesc ceva detalii despre aceste roti pe internet.

La ce folosesti roti din poliamida?

Mare lucru nu prea am gasit, iar in mintea mea s-a format idea ca poliamida ar semana putin cu un material cauciucat. Nu stiu daca este asa pentru ca nu ma pricep prea mult la ceea ce inseamna chimie, dar am mai observat si ca aceste roti sunt folosite la acele carucioare pe care le gasiti in spitale sau intr-o fabrica de panificatie. Pana la urma ideea de baza am gasit-o rotile tot roti sunt si tot acelasi principiu de functionare il au.

Mai ales ca o roata nu o poti folosi la nimic altceva decat la un carucior in cele mai obisnuite cazuri. Si fara sa stau mult pe ganduri am intrebat-o pe verisoara mea oare ce carucior a mai distrus micutul ei. Bineinteles ca rotile nu erau de la nici un fel de carucior special, ci de la premergatorul micutului.

Problema nu era ca David, nepotul, a distrus rotile, ci problema consta in faptul ca el de o perioada de timp incepuse sa planga pentru ca nu mai avea voie sa stea in acel premergator. De fapt el nu intelegea ca a mai crescut si nu mai are loc in acel scaunel.

Si pentru ca nu aveai cu cine sa te intelegi mama lui a luat decizia sa cumpere rotile necesare pentru acesta si sa-i demonstreze intr-un final micutului ca nu mai poate sta in acel premergator, ba din contra nici macar nu se poate urca in el. Iar eu ma gandeam in sinea mea ca a dat banii de pomana pentru niste roti pe care nu le foloseste sau poate cine stie le va folosi ea candva pentru cu totul si cu totul altceva.