plastic

Am rade si nu prea…

Posted by

As fi vrut ca urmatorul subiect sa fie unul mai hazliu decat am sa-l scriu aici, numai ca in ultima perioada am tot fost avertizati pe diverse canale media, pe internet si nu numai ca foarte multe obiecte din plastic au ajuns pe fundul oceanului.

Problema cea mare insa consta in faptul ca toata fauna si toate vietuitoarele din ocean vor muri. Probabil ca nu as fi constientizat acest lucru daca nu as fi vazut un spot publicitar foarte amuzant, realizat din imagini animate. Si pentru ca inca nu am gasit nimic in genul acelui spot pe youtube m-am gandit sa va las aici link-ul de pe facebook unde il puteti vedea.

De ce nu este bine sa aruncam plastic in apa?

La prima vedere ce-i drept clipul respectiv m-a amuzat teribil, fara sa dau atentie prea mare mesajului din spatele spotului publicitar (reclamei). Insa in momentul in care am vrut sa gasesc mai multe informatii despre clipul respectiv mi-am dat seama ca nimic nu mai era amuzant, iar problema este una foarte grava.

Nu stiu daca ati fost interesati sa cautati astfel de lucruri pe internet, dar eu astazi am reflectat putin mai mult la ceea ce se intampla in marile oceane. Si chiar daca s-ar spune ca noi nu suntem o tara aflata la ocean si n-ar trebui sa ne alarmam, poate ca ar fi mult mai bine daca am constientiza cu totii ceea ce se intampla in jurul nostru.

Efecte ale materialului plastic asupra apei

Si pentru ca mai devreme am amintit de spotul animat pe care l-am gasit de data aceasta am sa las mai jos un spot semi animat legat de cum se vad lucrurile pe fundul oceanului, dar si legat de ceea ce se ppoate intampla. In clip o sa observati diferite materiale de plastic poposite pe fundul oceanului.

https://www.youtube.com/watch?v=s7KiSO8R0cM

Iar asta nu este tot. Puteti observa ceea ce se intampla pe fundul oceanului unde se strang diverse deseuri din materialul urmator. De asemenea veti intelege mult mai bine de ce nu trebuie sa aruncati deseuri in apa.

Daca ati urmarit clipul pana la final probabil ca deja ati observat faptul ca tot noi vom fi cei care vom avea probleme din cauza neglijentei noastre. Dar pana noi vom ajunge sa avem probleme uitati-va putin ce se intampla cu vietuitoarele din apa.