Trambulina – numeroase beneficii pentru sanatate

Posted by

Locurile de joaca in care se distreaza copiii nostri sunt mai mult decat o simpla constructie. Impactul unei astfel de structuri, este major, iar aceste echipamente de joaca ne raman in minte pana la maturitate. Cand vine vorba de echipamente pentru locuri de joaca exterior, designul inovator nu cunoaste limite. Crearea unui mod distractiv de a isi imbunatati abilitatile este primordial pentru copiii de orice varsta, iar aceste structuri de joc ii vor incanta cu siguranta pe copiii dumneavoastra.
Trambulinele sunt un joc foarte distractiv pentru cei mici, dandu-le posibilitatea de a sari neincetat fara sa cada. Trambulina elastica este o atractie constanta pentru copii, deoarece acestia pot sa topaie ore in sir fara sa se plictiseasca. Utilizarea unei trambuline nu trebuie sa fie facuta doar de catre copii. Chiar si adultii se pot distra si chiar mentine in forma, obtinand la final o multime de beneficii pe langa un timp petrecut in mod distractiv.

Locurile de joaca sunt locul principal in care copiii se pot juca in aer liber, iar activitatile la care ia parte sunt foarte benefice pentru dezvoltarea lor fizica, sociala si mentala. Miscarea fizica trebuie sa fie o activitate relaxanta, care sa ne deconecteze de la stresul zilnic. Suntem mereu axati pe tonifiere sau modelare, considerand ca doar exercitiile intense si grele sunt cele care vor da rezultatele cele mai rapide si vizibile. Astfel, ajungem sa beneficiem doar pe jumatate de efectele pozitive ale sportului. Exista destule antrenamente eficiente si distractive in acelasi timp. Sariturile la trambulina reprezinta un astfel de exemplu.

Beneficii pentru copii

Saritul pe trambulina are intr-adevar un efect pozitiv asupra problemelor ce tin de comportamentul copiilor. O activitate nu doar distractiva ci si o modalitate prin care cei mici sa isi consume energia intr-un mod pozitiv, saritul pe trambulina exterior este o metoda buna de a-i face pe copiii care sunt timizi sau se tem de activitatile fizice sa isi intareasca increderea in ei. Totodata, vor deveni mai curajosi si increzatori, ceea ce ii va ajuta farte mult pe viitor.

Ameliorarea sanatatii si relaxare

Realizat in mod regulat poate ajuta organismul sa arda mai repede calorii. Iar pe langa faptul ca ne va ajuta sa slabim, ne poate ajuta si in lupta cu depresia. Saritul pe trambulina este o activitate distractiva, deci nu este de mirare ca ne va ajuta sa ne relaxam, sa avem un somn mai linistit si chiar si mai multa energie.

Achizitionarea trambulinei potrivite

Marimea trambulinei trebuie sa corespunda varstei copiilor. Trambulinele mari sunt in general potrivite pentru copiii de 6 ani sau mai mari de aceasta varsta. Apoi trebuie sa verificati spatiul unde vreti sa o amplasati si sa-l masurati. Diametrul total al unei trambuline rotunde este dimensiunea. Ar trebui sa va asigurati ca aveti cel putin 2,5 m de spatiu liber in jurul trambulinei. Daca utilizati o incinta, aceasta poate fi redusa la aproximativ 1 m. Nu pozitionati trambulina direct langa gard sau pe partea laterala a casei. Trebuie sa existe un spatiu destul de mare.

Asezati trambulina pe un teren moale

Trambulina trebuie asezata pe un teren moale pentru a absorbi energia de impact. De preferabil, a se evita suprafetele dure precum betonul sau asfaltul. Trambulinele, din fabrica, sunt proiectate pentru a fi instalate pe loc drept. In cazul in care trambulina este asezata in panta, nu veti putea sari cum trebuie si exista riscul de a va rani. Pentru a sari in siguranta trebuie sa aveti o pozitie optima. Incercati sa asezati trambulina astfel incat sa stea cat mai dreapta posibil.

Distractie pentru copii

Cand parintii nu sunt prin preajma, pot intra in tot felul de necazuri. Trambulina este darul care le ofera copiilor distractie, iar dumneavoastra liniste. O trambulina va rezista ani de zile, iar copiii nu se vor plictisi prea repede de ea. Aceasta este sigura, intrucat la fabricarea lor au fost folosite doar materiale de cea mai buna calitate, astfel incat copiii sa se poata juca in aer liber, in deplina siguranta, pe tot parcursul anului.

Distractie pentru intreaga familie

Copiii iubesc trambulinele, dar ele sunt la fel de distractive si pentru adulti. Odata achizitionata, aceasta poate fi folosita zilnic pentru a face exercitii fizice sau pentru a petrece timp in aer liber alaturi de intreaga familie. Puteti stabili un set de provocari pentru a vedea cine poate face cele mai multe sarituri intr-un minut.