De ce să ții cont atunci când iei o bicicletă la reducere

Posted by

Vrei să îți achiziționezi o bicicletă de bună calitate, dar bugetul nu este tocmai punctul tău forte? O soluție pentru a-ți lua totuși bicicleta mult visată este să cauți o reducere de preț.

De obicei magazinele oferă reduceri mari la sfârșitul sezonului de ciclism sau atunci când vor să lichideze stocurile. Chiar dacă pare o mană cerească, o reducere prea mare trebuie să te pună pe gânduri. Trebuie să fii conștient de faptul că nimeni nu dă lucruri pe gratis și că o reducere de peste 50%, mai ales la biciclete, trebuie analizată cu atenție.

Așadar, să spunem că te-ai hotărât deja să iei o bicicletă la reduceri dar nu știi exact unde să cauți. În acest caz, ai la dispoziție două mari variante: magazinele fizice și cele online.

Magazine online

Varianta achiziționării celei mai bune biciclete la preț redus de la un magazin online este cea mai simplă cale. Majoritatea magazinelor vin cu oferte mult mai bune decât magazinele fizice, iar tu poți face achiziția din confortul canapelei tale.

Dezavantajul în acest caz însă, este că nu poți analiza bicicleta înainte. Aceasta poate fi la reducere din motive întemeiate: fie are urme de zgârieturi, fie nu are o lucrătură de calitate, fie modelul nu este unul fiabil, fapt pentru care nimeni nu s-a înghesuit să îl cumpere (deci nu te grăbi tu să faci asta). În acest caz trebuie să fii pregătit și pentru o procedură de retur, timp pierdut și întârzieri nedorite.

Cu toate acestea, dacă te documentezi bine înainte, există posibilitatea să faci chiar un deal bun și să cumperi o bicicletă modernă și de calitate la un preț decent.

Magazine fizice

Dacă nu ai găsit nicio ofertă bună în online poți să apelezi fără probleme la ofertele magazinelor fizice. Și asta nu înseamnă neapărat că trebuie să bați drumul toată ziua între acestea. Majoritatea magazinelor fizice au și un website unde poți verifica stocurile și ofertele propuse.

În momentul în care găsești ceva pentru gustul și buzunarul tău, poți merge în magazin să faci achiziția. Partea bună în acest caz este că ai posibilitatea să vezi produsul și să îl testezi.

La ce să fii atent când cumperi o bicicletă la reduceri?

  1. Verifică îmbinările; acestea trebuie să fie de calitate, executate impecabil.
  2. Toate piesele trebuie să fie potrivite perfect, să nu scârțâie și să nu opună rezistență în timpul folosirii (decât dacă asta trebuie să facă).
  3. Cauciucurile trebuie să fie noi, fără niciun fel de urmă de uzură.
  4. Jantele nu trebuie să fie deloc îndoite, la fel și spițele.
  5. Testează sistemul de frânare pentru a te convinge de eficiența lui.
  6. Testează bicicleta înainte să închei achiziția. Vezi dacă ți se potrivește perfect.

Așadar, iată că achiziționarea unei biciclete la reducere nu este o misiune chiar atât de ușoară pe cât credeai. Înainte de a da banii pe ceva, gândește-te că o bicicletă ieftină poate fi bună, dar și mai bună este una de calitate, care ți se potrivește perfect.