Despre acele animale speciale

Posted by

Nici nu imi vine sa cred cat timp a trecut de cand nu am mai trecut pe la bunicii mei. Cand eram mai micuta eram nelipsita in fiecare sfarsit de saptamana in casa bunicilor mei. De fapt scopul principal pentru care mergeam acolo era de fapt sa ajung in grajdul cailor. Imi plac caii foarte mult si eu cred ca ei sunt printre cele mai nobile animale. In plus de asta anumite specii de cai parca zici ca sunt rupte din poveste.

Prima data cand am vazut un calut mi-a fost foarte, foarte teama si credeam ca in secunda urmatoare ceva rau mi se poate intampla. Dar, nu. Chiar daca acel calut era foarte mare nu mi-a facut nimic rau. Doar mie mi se parea ca se uita cumva ciudat si ca ceva, ceva se va intampla.

Habar nu aveam ca in timp o sa ajung sa indragesc aceste animale. Si, da, ele pot fi periculoase daca nu sunt respectate, daca nu sunt hranite corespunzator si bineinteles daca sunt tratate cu rautate. La inceput mi s-a parut incredibil cum percep animalele anumite gesturi, pe care noi oamenii le tot facem in preajma lor. Cred ca cel mai placut moment este acela cand stai prin preajma animalului tau.

O sa-mi spuneti ca nu poti folosi un cal pe post de animal de companie si da, aveti dreptate cu aceasta chestiune, dar orice animal din jurul tau te face sa te relaxezi si intr-un fel sau altul te bine dispune. Iar acest lucru se intampla fara ca tu sa iti dai seama de acest lucru.

Pentru mine toate animalutele sunt speciale, indiferent ca vorbim de caini, pisici, cai sau orice alt tip si specie de animale. Poate ca sunt eu mai apropiata de animale, dar stiu sigur ca oamenii isi pot schimba atitudinea in preajma animalelor si a plantelor.