Deja majoritatea este la curent cu ceea ce este criptomoneda sau moneda virtuala. Unii le folosesc ca alternativa a portofoliului propriu de investitii si le considera a fi extrem de profitabile. Fac parte din elementele de viitor fata de care in curand nu ne vom putea lipsi – exact asa cum este cazul smartphone-urilor sau a diverselor gadget-uri.
Criptomonedele – ce sunt si la ce folosesc?
Vorbim despre un concept financiar interesant in sine, care s-a dovedit destul de util pana in momentul de fata. Cunoscute si sub denumirea de criptovaluta, acestea alcatuiesc totalitatea monedelor digitale, nebancare, utilizate ca mijloc de plata, alaturi de bitcoin, respctiv litecoin si altele. Pot fi folosite in diverse scopuri – asta depinde de unghiul din care alege sa le priveasca fiecare. Cum stii daca merita sa faci investitii criptomonede?
In primul rand, le poti interpreta ca fiind unelte financiare, anume extensii ale banilor FIAT utilizati de omenire. Pe scurt, acestea sunt bani, vazuti de unii ca valori cotizabile in conditiile in care se incadreaza in anumite cerinte. Criptomoneda reprezinta fara doar si poate o oportunitate pentru investitii. Multi au mers pe aceasta cale si acum privesc cresterea constanta a capitalului. Posibilitatile pe care le au cei ce au inteles importanta monedelor virtuale sunt cu mult mai extinse decat ale celorlalti.
O sa vezi ca, la fel ca in orice domeniu, exista criptomonede de mai multe tipuri. Sunt considerate reale, cel putin in cercurile financiare, cele care sunt cotate pe bursa, adica se regasesc pe platforme exchange diverse. Asta inseamna ca oricine poate accesa informatii despre cumpararea si vanzarea criptomonedei. De altfel, exista si posibilitatea de a verifica daca o criptomoneda este reala sau alte date despre aceasta, pe site-uri specializate.
Care sunt motivele pentru care criptomonedele atrag publicul in asa mare masura?
Cred ca sunt considerate a ne usura viata prin cateva caracteristici pe care le au acestea. Iata mai departe cateva exemple in acest sens:
Tranzactii rapide – indiferent de locatie, ca este vorba despre cealalta parte a globului, atat timp cat exista conexiune la internet, nu sunt necesare decat cateva minute pentru a realiza un transfer.
Tranzactii ce garanteaza securitatea personala – in cazul acestora, ar trebui sa existe si confirmare, respectiv validarea transferului din contul de email personal. In situatia in care un hacker reuseste sa acceseze contul de bursa, acolo unde exista aceasta modalitate de autentificare nu se va putea realiza transferul de criptomonede.
Tranzactii si transferuri constand in costuri reduse – o tranzactie realizata astfel presupune un comision de 0,1% din totalul tranzactiei.
Inca un motiv pentru care acestea sunt preferate il reprezinta intimitatea, atat a lor, cat si a transferurilor de capital. Oricine detine criptomonede are de fapt un portofel virtual la care nu mai el are acces. Avantajul este ca acesta nu este supus controlului institutiilor financiare sau a statului.
Cel mai convenabil la criptomonede mi se pare faptul ca le poti plimba peste tot fara probleme sau grija ca le-ai putea pierde. Oricand doresti sa le transformi in bani reali, trebuie sa treci prin cateva filtre insa, prin care sa justifici modul in care ai obtinut banii respectivi.
In mare, cam acestea-s informatiile pe care am considerat relevant a ti le aduce la cunostinta cu privire la monedele virtuale. Ramane sa decizi tu daca reprezinta sau nu o investitie buna.