Reactiile pe care le starneste un titlu fals al cartii pe care o citesti

Posted by

Nu cred ca intelegeti foarte bine la ce fac referire in titlul articolului, dar am sa incep prin a va spune ceva cunoscut, anume ca pentru unii din cei care calatoresc sau fac naveta, fie cu metroul, trenul sau alte mijloace de deplasare, a devenit o obisnuinta a citi o carte in drum spre destinatie. In acest sens, nu vad sa fie nicio problema, pentru ca fiecare isi poate ocupa timpul cum doreste, asta ca sa evite sa se plictiseasca, daca vorbim despre distante mari de parcurs, care, evident, iau mai mult timp.

Unii prefera sa asculte muzica, sa joace carti, sa butoneze telefonul, altii se simt confortabil si gasesc o placere in a citi. Ca este vorba despre o revista sau o carte in sine, acesti calatori prefera sa se destinda citind, desi, din pacate, in ziua de azi se citesc din ce in ce mai putine carti.

Interesul, dupa cum bine stiti, se dedica altor activitati recreative, daca vorbim despre timpul alocat unei deplasari la locul de munca sau o calatorie. Din pacate aceste activitati, unele dintre ele, nu aduc nimic productiv sau de folos aceluia care obisnuieste sa le practice, deoarece marea majoritate gaseste interesant faptul de a pierde timpul jucandu-se pe telefon sau vorbind cu persoana de alaturi. Unii afirma ca ,,cititul s-a demodat,, , dar eu ii contrazic, afirmatia fiind una total gresita, dar acum depinde de conceptiile fiecaruia dintre noi. Dar sa nu intram in alte detalii si sa ne abatem de la subiect.

Gasesc amuzant urmatorul fapt si anume acela de a citi o carte, sa spunem, buna, cu un titlu interesant, dar asupra careia se schimba perceptia cand ii punem o coperta falsa. Clipul de mai jos vorbeste de la sine, individul din metrou care apare si este personajul principal reusind sa atraga atentia asupra sa numai prin faptul ca isi pune, de fiecare data cand circula cu metroul, cate o coperta cu un titlu sugestiv pentru ce ar putea contine cartea. Titlul, mai ales, dar si coperta, in sine, sunt indeajuns de intrigante si amuzante incat sa ii faca pe ceilalti calatori sa isi mute privirea asupra copertii.

Dupa parerea mea, este o idee destul de nostima, pentru ca astfel vezi si cum reactioneaza cei din jur la ceea ce incerci tu sa faci. Si observi atatea manifestari, atitudini si-ti dai seama daca persoanele inteleg ideea de gluma sau iau totul in serios, simtindu-se ei insisi jenati, desi tu esti atat de relaxat, incat ai spune ca nu este ceva nepotrivit sa citesti.

Consider ca, desi clipul poate starni reactii, poate unele de repulsie fata de ideea centrala a filmuletului, totul trebuie tratat ca atare, ca o gluma pentru ca se vrea a se cunoaste reactiile oamenilor, nicidecum a se implanta nesimtirea in populatie prin a da idei fara bun simt. Daca nu intelegeti ce vreau sa zic, ma refer strict la cei care obisnuiesc sa rasfoiasca, in vazul lumii si in mijloacele de transport in comun, carti cu tenta erotica, pornografica, pentru ca se intampla si astfel de lucruri.

In concluzie, ca sa ma leg de filmulet, este ceva amuzant, care provoaca zambetul sau chiar rasul, dar va las pe voi sa urmariti clipul si sa va spuneti parerea.